Gratis afhentning i Aarhus C 📍

Hårpleje – Hvor ofte skal jeg klippe mit hår?

Hårpleje – Hvor ofte skal jeg klippe mit hår?

Når det kommer til afrohår og krøller, er regelmæssig trimning en afgørende del af plejerutinen, så hvis det ikke allerede er en del af din rutine, så er det her dit tegn til at starte! Studsning af afrohår og krøller har flere fordele, vi har listet tre af de vigtigste grunde til, at du skal trimme dit hår oftere end du tror herunder:

  1. Bevarer hårets sundhed
    Krøller og afrohår er tilbøjeligt til at få spaltede spidser på grund af den tørhed og skrøbelighed, der kan være forbundet med disse hårtyper. Ved at trimme håret regelmæssigt, kan man fjerne spaltede og beskadige spidser, og forhindre, at de bevæger sig op langs hårstråene og forårsager mere skade. På den måde forhindrer du unødvendige brud og tab af længde, og opnår i sidste ende længere og fyldigere hår.

  2. Forebygger knuder og sammenfiltring
    Afrohår og krøller har en tendens til at sammenfiltre og danne knuder på grund af de naturlige teksturer. Regelmæssig trimning kan hjælpe med at forhindre knuder og sammenfiltring ved at fjerne beskadigede ender, der ofte er skyld i at håret filtrer sammen. Dette gør det lettere at styre og vedligeholde håret, hvilket reducerer risikoen for at beskadige eller rive håret under frisering.

  3. Forbedrer hårets udseende
    Trimning kan også forbedre udseendet af håret betydeligt. Ved at fjerne spaltede eller udtørrede spidser og uregelmæssige længder, kan håret se mere jævnt ud og have en mere defineret krøllestruktur. Dette kan give et mere velplejet og sundere udseende.

Så hvor ofte skal man trimme sit hår? Det kan variere afhængigt af hårets tilstand og individuelle behov. Generelt anbefaler vi at trimme håret hver 8-12 uge for at opretholde et sundt og velplejet udseende. Hvis håret er meget beskadiget eller har tendens til spaltede spidser, kan hyppigere trimninger være nødvendige.

Det er også vigtigt at bemærke, at trimning ikke nødvendigvis betyder, at man skal fjerne en stor del af længden. Nogle gange kan en let trimning, dusting, være tilstrækkelig til at opretholde hårets sundhed uden at påvirke længden væsentligt.

Dusting – How to: Tage en lille sektion af dit hår og glid fingrene eller en kam igennem den. Klip forsigtigt de yderste 5-10 mm af dine spidser. Det er vigtigt at være forsigtig og præcis under dusting for at undgå at klippe mere af håret end nødvendigt. Forsæt til du har været igennem hele håret. 

Fordelen ved dusting er, at man kan få brugt med beskadigede spidser, uden at man behøver at ofre meget længde. Det er især nyttigt for personer med langt hår eller de, som ønsker at bevare deres længde, samtidig med at de opretholder et sundt og velplejet udseende. Bemærk dog, at denne metode ikke kan benyttes, hvis dine spidser generelt er slidte og ødelagte – her må der først udføres en reel klipning, evt. 'the big chop'.  

Dusting cirka hver fjerde uge kan være et supplement til professionelle klipninger, så du selv holder dine spidser så sunde som muligt ind i mellem dine regelmæssige klipninger.

Hvis du ønsker at booke en tid til en klipning, kan du kontakte Stella i Ethnic House, Aarhus på 26 80 31 32 🤎

Forrige indlæg Næste indlæg

Skriv en kommentar

Vær venligst opmærksom på, at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres